repair manuals, spare parts, repair manual, user's manual
Translated text
Ben Pon (til venstre) og den første VW Beetle, der importeres til Usa

I en af de mærkelige tilfældigheder, Volkswagen i Amerika fejrer 65 årsdagen for Bille i USA netop som den sidste VW Type 2 (aka Volkswagen bus) nogensinde er lavet, som var samlet i Brasilien på 20 December 2013, ankom til vintage køretøj museum i VW erhvervskøretøjer hovedkvarter i Hannover, Tyskland. Sammenfaldet er, at importere VW biller til Amerika og bygning VW bus var begge idéer, der opstod i sindet af en mand, en person, der ikke selv arbejde for Volkswagen, hollandsk bilforhandler Ben Pon.
Ben Pon Sr, faderen til VW Microbus og Folkevogne i Amerika

Ben Pons far Mijndert åbnet en butik i Amersfoort sælger symaskiner i 1898. Et par år senere tilføjede han Opel cykler, både pedal betjent og motoriserede, til butikker lineup og i 1920 ' erne virksomheden begyndt at sælge Ford og Opel biler sammen med Continental dæk. I 1931, Ben og hans bror Wijnand overtog butikken og omdøbt det Pons Automobielhandel. Efter afslutningen af anden verdenskrig, har behov for transport den britiske besættelse sat kræfter Volkswagen værker i Wolfsburg tilbage i produktion. Imponeret over kvaliteten af VW Type 1 sedan, aka der Käfer, Beetle, Ben Pon arrangeret et møde med de Britiske myndigheder, der kører Volkswagen i April 1947, i håb om at importere VWs til Holland. Senere samme år i August, at landet blev VWs første eksportmarked når Pons blev opkaldt generelle importør for mærket, at bringe i 51 biller i det første år, sælge de første folkevogne til salg uden for Tyskland. Det følgende år, begyndte de også at importere Porscher.
VW Plattenwagen fabrik utility køretøj

Af 1949, den efterkrigstidens amerikanske økonomi var begyndt at boom og fremsynede Ben Pon besluttede at prøve sin hånd på salg af biler i USA. Han udførte den første Bille, der var sendt til U. S. og ledsaget det, håber at gøre en distribution beskæftige sig. Han kunne desværre ikke finde en partner. Mens det ikke kan bevises, at Pon solgt den første Volkswagen i U. S., en del af VW lore er en historie, at han brugte Beetle, som han havde importeret som betaling til dækning af en ulønnet hotelregning. Pon vendte tilbage til Holland hvor sælger biller og til sidst Microbuses til hollandske gjort ham til en af de rigeste mennesker i Nederlandene. Opfølgning på Pons idé, biller New York baseret Max Hoffman begyndte at importere biller til U. S. for alvor i 1950, at være en succes nok i etablering af det mærke, at Volkswagen of America blev oprettet, og fabrikken overtog import og distribution af her.
Ben Pons oprindelige April 1947 skitse for hvad blev VW Microbus

Går tilbage til 23 April 1947 mødet med briterne kører Volkswagen på tidspunktet, samtidig med at VW værker, han lagde mærke til en Plattenwagen, en mærkelig ser utility køretøj med en flatbed, baseret på Type 1 mekanikere. Som han var at forhandle en import deal, han tog sin notesbog og startet skitsering. Europa genopbygningen og der var et behov for erhvervskøretøjer. Velegnet til en ombygning økonomi, en lille varevogn ville være perfekt til virksomheder lige ved at komme væk fra jorden. Pon trak en boks formet hytte over den bageste motor Beetle chassis, sætte fører og passagerer i en cabover position på den ekstreme foran på køretøjet. Mens ikke et stort køretøj, kunne det bære en stor mængde af lasten (eller passagerer) i rummet mellem føreren og drivetrain. Pon angivet, at det bør have en tom vægt på 750 kg med en lige fragt kapacitet. Han gav Skitsen til sine kontakter på VW. På det tidspunkt var det bare en idé, opererede Wolfsburg fabrikken på kapacitetsopbygning biller.
VW Type 2-prototype-plan

Af 1949 kørte Heinrich Nordhoff Volkswagen. Nordhoff og teknisk direktør Alfred Haesner lide Pons tanken om en Bille baseret van. Udviklingsomkostninger ville være lav, fordi det ville dele mange komponenter med Type 1 og de gav projektet et grønt lys. Når nogle kapacitet blev frigjort en prototype kendt på den Type 29 blev fabrikeret i blot tre måneder. Det viste sig at være lidt dyrere at lave end forventet siden stock Type 1 platform chassiset var ikke stærk nok, og en ny stigen chassis baseret unibody blev udviklet. Hvis den bestand 25 hestekræfter VW flad fire til magten en 3.000 lb køretøj, agtede VW ingeniører re reduktionsgear anvendes i Type 81, krigstidens Kubelwagen.
Vindtunnel test foretaget den første Type 2 mere aerodynamisk end Bille

Selvom de tidlige prototyper havde frygtelige aerodynamik med vindtunnel test der resulterede i krop ændringer som split vee forruden, havde produktion Type 2 en cd med 0. 44, bedre end biller 0. 48. Nordhoff underskrevet ned på produktionen i maj 1949 og den første Type 2 rullede af samlebåndet på 12. November 1949, at gøre dette år også 65 årsdagen for VWs første produktion lille varevogn.
Den første VW-Bus, Type prototype 29

To modeller blev i første omgang tilbudt, Kombi, som havde sideruder og aftagelige sæder i hold, og det Kommercielle, som ikke havde nogen side glas og var strengt, en cargo van. Microbus blev tilføjet i Maj 1950, tiltrådt af Deluxe Microbus og en ambulance model følgende år, sammen med en single cab pickup version i 1952.

Tidlig luftkølede folkevogne har været at få alvorlige penge i de seneste auktioner med barndoor Type 2s og de 21 og 23 vindue Samba versioner af Microbus henter virkelig dumt sekscifret priser. Ben Pon ville sandsynligvis smile til de priser de økonomiske køretøjer, han forsvaret kan kræver i dag. Han var bare forsøger at give enkel transport til mennesker og virksomheder i efterkrigstidens Europa og senere USA. I den forbindelse så hes med rette krediteret med to af de bedste automotive ideer af 1900-tallet. Forårets første indsamling af Barndoor & Vintage VW Vis vil hensigtsmæssigt, afholdes i Ben Pons hjemby Amersvoort.
Den sidste VW Type 2, lavet i Brasilien, ankommer til VWs erhvervskøretøj museum i Hannover, 67 år efter Ben Pon skitseret først.

Original text